هر باغبان که گل به سوی برزن آورد/ شیراز را دوباره به یاد من آورد

دوشنبه 09 اردیبهشت 1398
بازدید: 128 بار

بهارنارنج، اردیبهشت، شیراز واژگانی که در ذهن اکثر ما با رشته‌ی خاطرات به هم گره خورده‌اند...

بهار نارنج شکوفه‌ی درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی‌های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار و در خاطرات، آیین و رسوم مردم ما بخصوص در شیراز و قسمت‌هایی از مازندران جایگاهی ویژه دارد.
در سنت چین شکوفه‌های آن نشان‌دهنده‌ی معصومیت و پاک‌دامنی و سمبل زایندگی و ثروت است.
درخت نارنج را مادر مرکبات می‌خوانند، میوه‌ی ترش و تلخ آن نیز در عطرسازی مورد توجه است. تلخی بارز نارنج، باعث می‌شود که نسبت به انواع گروه مرکبات خاصیت آروماتیک بیشتری داشته باشد. استخراج روغن اسانس از پوست آن و روغن پتی‌گرین از برگ‌های آن در صنعت عطرسازی رواج دارد.

اسانس حاصل از شکوفه‌های بهارنارنج که آن را به نام Neroli می‌شناسیم. رایحه‌ای سبک و چند پهلو که ماهیتی گلی-مرکباتی دارد، و در عین تداعی ترش و تلخی مرکبات، شیرینی شهدمانند شکوفه‌های بهاری را نیز داراست. بویی شاداب و فرح‌بخش که اشتهاآور و ضدافسردگی است. و در مواقع نیاز به رفع خواب‌آلودگی، استمرار در استنشاق آن راه حلی مفید خواهد بود.

این رایحه در عطرهایی چون Tom Ford - Neroli Portofino ،Hermès - Eau de Néroli Doré ،Ferrari - Bright Neroli، به وضوح خودنمایی میکند.